Известие

Collapse
No announcement yet.

145 1.4 боксер към 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 145 1.4 боксер към 1.9 JTD

Здравейте колеги,

Минава ми лудата или еретична мисъл да преправя 145-цата си от бензин на нафта. За 30 месеца откакто е у мен боксера навъртя 100000км и вече сдаде багажа окончателно.При последния ремонт ( 08.2010 ) се установи че цилиндрите имат елипсовидно износване и трябва да сменям блок понеже не бил на ризи. Докато се лутах и умувах какво да правя нататък на един приятел146-цата се превъртя през таван и сега ми я даде за части. Моята е 145 1.4 '94г а неговата е 145 1.9 JTD '00г.
    Има ли смисъл да сваля всичко от 146-цата и да го прехвърля на моята или да продам мотора на неговата и да си потърся за моята?
    Не стига че живота като такъв ни създава проблеми, но и ние като хора си създаваме допълнителни

Колега няма невъзможни неща,но по принцип филма ще е много голям защото твоята е боксер... Ако можеш да си го направиш сам и имаш някакви идей незнам но иначе ще ти струва скъпо и много време ще отнеме.
    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Ами мисля да сваля моят мотор заедно с магарето и окачването ( ск.кутия, щанги и т.н.) и да пусна купето върху другия мотор заедно с всичко. Притеснява ме повече окабеляването . ???
      Не стига че живота като такъв ни създава проблеми, но и ние като хора си създаваме допълнителни

Comment

Колега, проучи въпроса с двигателните кошове.
        На боксер и жтд се различават!
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

ще влезеш в голям филм маи.То и скоростите ще трябва сигорно да смениш щото сега са с друго предавателно число

Comment

Предният кош на боксер е коренно различен от коша на Типовата платформа. Двата коша нямат много общо, поради коренните разлики в моторите и разположението им в предния кош. Не става такова нещо. Избий си го от главата този проект. Той е невъзможен. За да го осъществиш, ще ти трябват 5000лв. За по-малко ще си вземеш 145-ца ЖТД от края на производството в перфектно състояние.

Нека модовете заключат темата. Ако остане ще бъде безсмислена.
            Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 21:00.
            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Ами при това положение май е най-добре да тръгна наопаки .. Заменям предница от 146 JTD за 1.4 боксер ) !

Comment

Първоначално публикувано от niki_dobro Покажи съобщение
                Ами при това положение май е най-добре да тръгна наопаки .. Заменям предница от 146 JTD за 1.4 боксер ) !
                Това е по-добрия вариант.

Иначе разположението на рейката е друго и ще трябва да се мести и преправя кормилния прът както и други неща,не е невъзможно а и може да се направи за много по-малко от 5000лв но все пак неси струва мъките.

И темата изобщо не е безмислена,защото може да покаже на доста хора правилния път,преди да са се набутали с пари за коли донори.
                Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от niki_dobro Покажи съобщение
                  Плащам Кажи какви пари Сериозен съм.
                  Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Ами незнам . Приемам предложения. Наистина ако се намери някой съм съгласен на бартер .

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                      Това е по-добрия вариант.

Иначе разположението на рейката е друго и ще трябва да се мести и преправя кормилния прът както и други неща,не е невъзможно а и може да се направи за много по-малко от 5000лв но все пак неси струва мъките.

И темата изобщо не е безмислена,защото може да покаже на доста хора правилния път,преди да са се набутали с пари за коли донори.
                      Че не е безмисленна е ясно ма че е невъзможна тая трансплантация също трябва да бъде ясно или колата се реже до предните седалки и се насажда друга предница или си е невъзможно
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Доколкото аз разбрах в началото, целта ти е да си оправиш твоята кола без пари защото твоя боксер е тоталка... защо просто не направиш оферта да продадеш или пък смениш здравия двигател JTD с един здрав боксер и да си сложиш на твоята кола това, дето си е правено за нея..? Че даже и някой леФ можеш да получиш отгоре от цялата операция

Comment

Здр. на всички във форума, който е мн полезен.Не намерих по-подходяща тема от тази за моето питане, ако съм сгрешил моля да бъда извинен.Така значи имам 146 1.4тс 97ма мн. запазена ама мн., карам я вече 2 год. и пол. 1-ва лична кола ми е и съм страшно доволен от нея чукам по всички дървета и педечета :д за толкова време съм сменил само свещи по мотора(не смятам ремъци ролки...акумулатор и амортисьори кой не ги сменя тях).Все още даже се колебая дали да я сменя, но сериозно се замислям за 2-3 год. по-нова, но се колебая между JTD и 1.6 или 1.8тс понеже съм карал 1.6 и не видях голяма разлика с 1.4тс не че няма но..., чувал съм само добри отзиви от JTD моторите питам за вашето мнение като по-компетентни спрямо марката като имате предвид разход, мощност, поддръжка и т.н., между 1.6тс 1.8тс и JTD.

Comment

Здр. на всички във форума, който е мн полезен.Не намерих по-подходяща тема от тази за моето питане, ако съм сгрешил моля да бъда извинен.Така значи имам 146 1.4тс 97ма мн. запазена ама мн., карам я вече 2 год. и пол. 1-ва лична кола ми е и съм страшно доволен от нея чукам по всички дървета и педечета :д за толкова време съм сменил само свещи по мотора(не смятам ремъци ролки...акумулатор и амортисьори кой не ги сменя тях).Все още даже се колебая дали да я сменя, но сериозно се замислям за 2-3 год. по-нова, но се колебая между JTD и 1.6 или 1.8тс понеже съм карал 1.6 и не видях голяма разлика с 1.4тс не че няма но..., чувал съм само добри отзиви от JTD моторите питам за вашето мнение като по-компетентни спрямо марката като имате предвид разход, мощност, поддръжка и т.н., между 1.6тс 1.8тс и JTD.

Comment

Въпроса ти е малко, все едно да питаш кой от двата отбора е по-як - Левски или ЦСКА...
                              Аз за нафтовата не мога да кажа мнение, но ако ще вземаш бензинка, направо скачай на 2.0 (демек КуВе, въпреки, че е доста трудно да се намери читаво такова)... Като цяло ако не си състезател и заклет фен на бензина, май едно 1.9 JTD е по-убаФ избор

Comment

Working...
                              X